Aperitive

Retete de post - cele mai gustoase aperitive. Recomandam cu drag aceste aperitive in posturi.


  • Pasta de masline cu telina Pasta de masline cu telina

    Pasta de masline cu telina se prepara foarte usor si poate fi un aperitiv perfect pe orice masa de sarbatoare....

  • Crochete de cartofi Crochete de cartofi

    Crochete de cartofi - Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Ii lasam sa se raceasca, ii decojim si ii pasam. Adaugam sare, nucsoara, ghimbir, 3 linguri faina si amestecam compozitia......

  • Drob de soia Drob de soia

    Drob de soia - Fierbem soia vreme de 30 minute. Cartofii ii fierbem in coaja in alt vas, apoi ii curatam si ii pasam. Amestecam soia cu cartofii si verdeata, adaugam sare si piper dupa gust...

  • Crema de anghinare cu usturoi Crema de anghinare cu usturoi

    Crema de anghinare cu usturoi - Spalam anghinarea si ii taiem frunzele exterioare. Dupa ce o fierbem, eliminam cotorul din mijloc. Curatam, spalam si strivim usturoiul...

  • Chiftele cu ciuperci Chiftele cu ciuperci

    Chiftele cu ciuperci - Fierbem orezul in apa sarata vreme de 20 minute. Curatam ciupercile si le fierbem 10 minute impreuna cu cateva boabe de piper, sare, oregano si 1 frunza de dafin. Dupa ce le-am......

  • Chiftele cu spanac si naut Chiftele cu spanac si naut

    Chiftele cu spanac si naut - Spalam nautul si spanacul, apoi curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt, impreuna cu patrunjelul si menta, pe care le-am spalat in prealabil. Adaugam praful de......

  • Chiftele de naut Chiftele de naut

    Chiftele de naut - Nautul se pun la inmuiat peste noapte, in multa apa (se umfla destul de mult, asa ca trebuie apa din belsug). Dimineata se fierbe pana devine fraged (o ora si jumatate - sau chiar......

  • Ciuperci umplute Ciuperci umplute

    Ciuperci umplute - Dupa ce am spalat ciupercile, eliminam cotoarele lor. Ceapa, usturoiul si cotoarele de la ciuperci le tocam marunt si le calim in margarina. Peste ele adaugam faina, vinul, putina......

  • Conopida prajita Conopida prajita

    Conopida prajita - Alegem buchetele mari de conopida si le fierbem in apa sarata, timp de 3 minute (trebuie sa ramana tari). Dupa ce le-am fiert, le scurgem si le clatim cu apa rece. Separat, intr-o......

  • Chiftele din soia Chiftele din soia

    Chiftele din soia - Boabele de soia se pun la inmuiat in apa cu sare si piper, de seara pana dimineata. Le scurgem de apa si le fierbem 10 minute. Le scurgem si de aceasta apa si le punem intr-un vas......

  • Bruschete cu ciuperci Bruschete cu ciuperci

    Bruschete cu ciuperci - Feliile de paine dupa ce au fost prajite in cuptor, se ung cu ulei de masline si usturoi. Ciupercile se prajesc intr-o tigaie la foc mediu, timp de 5 minute. Intr-o alta......

  • Chiftele cu dovlecei Chiftele cu dovlecei

    Chiftele cu dovlecei - 3 dovleci de marime medie, 6 linguri de faina, pesmet, 2 catei de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Curatam de coaja dovleceii si ii dam pe razatoare. Ii lasam timp......

  • Bruschete cu rosii Bruschete cu rosii

    Bruschete cu rosii - Taiem rosiile in cubulete si le amestecam cu doua linguri de ulei de masline, busuioc si sare. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si frecam cu sosul rezultat feliile de paine......

  • Chiftele din varza si cartofi Chiftele din varza si cartofi

    Chiftele din varza si cartofi - ingrediente: 1 varza mica, 2 cartofi, 4 linguri de faina, usturoi, sare, piper, ulei, o legatura de marar. Tocam varza marunt, o frecam cu sare si o lasam...

  • Ceapa umpluta cu orez Ceapa umpluta cu orez

    Ceapa umpluta cu orez - se curata cepele si se scobeste miezul care va fi tocat marunt si prajit in ulei. Dupa ce se inmoie ceapa, se adauga orezul si o ceasca de apa. Compozitia se lasa la foc mic......

  • Chiftele din fasole Chiftele din fasole

    Chiftele din fasole - ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 chifla muiata in apa, faina sau pesmet, ulei, sare, patrunjel tocat, pastarnac, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper...

  • Snitel din soia cu mustar Snitel din soia cu mustar

    Snitel din soia cu mustar - Ingrediente: 2 pungi snitel de soia; o ceapa; 2 catei de usturoi; piper, boia, mustar dulce, faina, pesmet; sare, piper, 3 linguri vin alb...

  • Ardei gras cu sos de rosii Ardei gras cu sos de rosii

    Ardei gras cu sos de rosii - 1 kg ardei, 1,5 kg rosii, 3 cepe mari, ulei, sare, faina...

  • Pateu de linte Pateu de linte

    250 gr linte, 2 cepe, 1 morcov, 2 cartofi. 4-5 catei de usturoi, 100 g ulei, sare, cimbru, maghiran, 1 ligura pasta tomate...

  • Ciuperci la cuptor Ciuperci la cuptor

    Ciuperci mijlocii ( in functie de cate portii dorim sa facem, socotind de regula 3 - 4 ciuperci de persoana ), putina margarina, sare si piper dupa gust....

  • Fasole batuta Fasole batuta

    500 g fasole alba boabe, 2 cepe nu prea mari, 1 morcov, 50 g ulei, 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust si regim. Alegem fasolea, eliminand corpurile straine, o spalam si apoi o punem la inmuiat......

  • Rosii umplute cu vinete Rosii umplute cu vinete

    Rosii proaspete, sanatoase, potrivite si frumoase, salata de vinete. Nunarul rosiilor este in functie de nunarul de portii pe care vrem sa le servim, socotind 1 - 2 rosii de persoana....